+-86 519 87878918-
англискиEN

Вести

Ти си тука : Почетна / Вести

Одлична опрема CHINAPLAS2018 - Линија за истиснување на цевки со термичка изолација со голем дијаметар.

Време: 2018-04-22

Линијата за истиснување на цевките за топлинска изолација со голем дијаметар од 2м произведена од Шангај wellвел Пип Апарати ЦО, ЛДД го презема водството во индустријата. Дизајнот е уникатен и роман, прифаќајќи екстрадер со единечна завртка со висока ефикасност, со автоматизација на високо ниво, што може лесно да работи, континуирано производство, стабилно и сигурно.

1. Изведба на линијата за истиснување на топлинска изолација на JWELL.
 
(1) Екструдерот прифаќа екстрадер со единствена завртка со висока ефикасност и увезена странска напредна технологија. Погонскиот мотор и процесорот Сименс ПЛЦ можат да обезбедат стабилна и сигурна работа на опремата. Системот за контрола на температурата на екструдер со користење на Сименс ПЛЦ систем за контрола и продолжни модули, точноста на темпорот може да се контролира помеѓу ± 0.5.
(2) мувла
Mold а) Калапот е спирална структура, користејќи легиран челик со висок квалитет, со третман на хром.
(Б control Контролата на температурата на јадрото на мувлата усвојува електрично греење, дека точноста на температурата е голема, а цевката за масло од бакар нема да има јаглерод. 
(В) Постојат многу грејни зони, кои можат да ја контролираат температурата на секоја област на мувла.
 
(3) Резервоар за валиумска калибрација и резервоар за ладење со употреба на материјал од не'рѓосувачки челик, сечење на воден млаз, дизајн на блок. Млазницата со помош на брзо менливиот спој, што полесно се чисти и менува, што го надминаа проблемот со тешко расклопување на фиксната инсталација.
 
 
(4)Единицата за вадење гасеница има предност во лесното работење, помалку извадена цевка, силно влечење и непречено функционирање.
 
(5)Рокер за хранење на секачот со употреба на челична конструктивна компонента, која има висока јачина и издржлива во употреба.

 
2. Карактерот на цевката за топлинска изолација на ЈП
Широко се користи во мрежата за гасоводот на течности и гас, нафтовод за термичка изолација на хемиски цевководи 、 хемикалија network мрежа за централно греење pipe цевки за вентилација на централни климатизери и општински проекти, итн.
(1) Ниска цена.
(2) Помало зафаќање на земјиштето, брза градба, добро за заштита на животната средина.
(3) Цевка со јакна може да заштеди енергија, антикорозивна, да има добри перформанси на изолација и долг работен век.
(4) Има алармни линии за истекување, што е безбедно. Штом имало истекување на некаде од цевката, со пренос преку алармната линија, може да се покаже точната локација на истекување и степенот на истекување на инструментацијата и да се извести инспекторот за брзо справување со истекувачката цевка, за да се потврди безбедното работење на топлината мрежа на цевки.

3. Заеднички спецификации на цевка за топлинска изолација
 
4. Производствена линија