+-86 519 87878918-
англискиEN

Вести

Ти си тука : Почетна / Вести

Одлична опрема CHINAPLAS2019 - Линија за истиснување на листови за пакување PLA / PET

Време: 2019-05-15

1.jpg

2.jpg

Линија за истиснување на лист за пакување PLA / PET

Полилактична киселина (ПЛА) е нов вид на био-базиран и обновлив биоразградлив материјал. PLA е направен од скробни материјали предложени од обновливи извори на растенија (како пченка, касава, итн.). Гликозата се добиваше од скроб со сахарификација, потоа се произведува млечна киселина со висока чистота со ферментација на гликоза и одредени соеви, а потоа полилактичката киселина со одредена молекуларна тежина се синтетизира со хемиска синтеза. Има добра биоразградливост, може да се деградира целосно од микроорганизми во природата под специфични услови по употребата и на крајот генерира јаглерод диоксид и вода, што не ја загадува животната средина. Ова е многу корисно за заштитата на животната средина и е препознаено како еколошки материјал.

Може да се користи во производството на ПЕТ и ПЛА листови, да ја намали потрошувачката на енергија при сушење пред кристализација и да се прилагоди на производството на секундарни материјали. Има карактеристики на висок принос, мала потрошувачка на енергија и одлична пластификација. Завртката е градежен блок со повеќе комбинации и има широк спектар на апликации. Тој не е погоден само за производство на ПЕТ, туку е погоден и за биоразградливи материјали PLA и разградливи материјали базирани на скроб.          

3.jpg

ПЛА / ПЕТ линијата за производство на екструзија на лимови за пакување за заштита на животната средина е главно составена од рамен двоен екструдер, мрежен менувач, мерна пумпа, умре, три ролки, држач за ладење, влечење, ликвидација и така натаму. Новиот тип на ко-насочен двостран екструдер има карактеристики на мала потрошувачка на енергија, едноставен процес и лесно одржување на опремата. Неговата уникатна структура на комбинирана завртка го минимизира падот на вискозитетот на ПЕТ смолата. Симетричниот валјак со тенки ledидови ја подобрува ефикасноста и продуктивноста на ладењето, како и квалитетот на листовите. Мултикомпонентен уред за хранење може разумно да го контролира пропорцијата на нови материјали, материјали за рециклирање, главната серија и така натаму. Произведените листови може да се користат во областа на печатење и пакување со апсорпција на пластика. Електричниот систем го усвојува потсистемот Сименс, кој се карактеризира со едноставна работа, висока автоматизација и заштеда на трошоците.

Бурето е опремено со двоен вакуумски издув за да се обезбеди целосно испуштање на вода и гас.

Екструдерот е опремен со мерна пумпа за топење со константен напон и автоматска контрола на притисокот и брзината на затворена јамка.

Целата машина прифаќа контрола на PLC за да се реализира автоматска контрола на поставките на параметрите, работата на податоците, повратните информации и алармните функции.

Нова линија за производство на истиснување на ПЕТ со три издувни гасови што не се сушат (нема потреба од систем за сушење на дехимидирање на кристализација) е висококвалитетна единица за листови ПЕТ и ПЛА развиена од компанијата. Неговиот процес на производство е едноставен, потрошувачката на енергија е мала, а производната цена е значително намалена.

4.jpg

Употреба: Одлична обработка, транспарентност, бариера, нетоксична, без мирис, без загадување, лесно за рециклирање и други карактеристики.

Вакуумско формирање: пакување храна, кутии за играчки, кутии за канцелариски материјал, кутии за подароци, рачни алати и хардверско пакување.

Употреба на бариера: Пакување на електронски делови.

Општа употреба: преклопување, јака за облека, украсни материјали, папки, навлаки за документи.

Посебни намени: медицинска опрема, фармацевтско пакување, индустриска антикорозивна заштита, плех за печење со микробранова печка.

5.jpg

Контакт: Мишел ианг

mail:[заштитена по е-пошта]

Whatsapp / Wechat / Line / Skype / Телефон:+ 86 18851210802