+-86 519 87878918-
англискиEN

Вести

Ти си тука : Почетна / Вести

Линија за истиснување на шипки од лист Jwell PEEK PPSU POM

Време: 2019-06-28

1, PEEK (полиетер-етер-кетон) , е кристален термопластичен полимерен материјал со температура на топење од 334. Има предности на висока механичка цврстина, висока отпорност на температура, отпорност на удар, отпорност на пламен, киселина и алкална отпорност, отпорност на хидролиза, отпорност на абење, отпорност на замор, отпорност на зрачење и добри електрични својства.

2, има поголема точка на топење (334) и температура на транзиција на стакло (143), температура на континуирана употреба од 260.

3, Прифатениот стандард за мерење на запаливост на материјалите е UL94, а резултатот на PEEK е V-0, што е најдобро ниво на отпорност на пламен.

4, Одлична отпорност на замор на наизменичен стрес споредлива со легирани материјали.

5, PEEK е широко користен во воздушната, автомобилската, електричната и електронската, медицинска и преработка на храна.

PPSU е полифенилен сулфид, еден вид термопластична специјална инженерска пластика со одлична сеопфатна изведба. Нејзините извонредни карактеристики се висока отпорност на температура, отпорност на корозија и врвни механички својства.

Контакт: Мишел ианг

mail:[заштитена по е-пошта]

Телефон / Whatsapp:+ 86 18851210802