+-86 519 87878918-
англискиEN

Вести

Ти си тука : Почетна / Вести

Успешно тестирање на линијата за цевки од супер PPR стакло

Време: 2018-09-15

Цевките FR / PP-R се цевки со високи перформанси произведени на ниска температура и голема брзина преку посебен процес и опрема со користење на повеќеслојно ко-истиснување. Цевка FR / PP-R е еден вид цевка од полипропилен засилена со влакна. И внатрешните и надворешните слоеви се изработени од PP-Rmaterial. Средниот слој е составен од додавање стаклени влакна врз основа на PP-R. Во споредба со цевката PP-R, цевката FR / PP-R има засилен слој од стаклени влакна, што е, врз основа на обична цевка PP-R, ја подобрува цврстината, преносливоста на светлината и пропустливоста на воздухот, а нејзините перформанси се повисоки од оној на цевката ПП-Р. Има карактеристики на низок коефициент на линеарна експанзија, што го надополнува ограничувањето на непрактичната примена на PPR цевките.

Неодамна, JWELLMachinery's PPR / FR-PP цевка за истиснување на цевки, произведена за претпријатието Americancustomer, успешно работи во фабриката на SHANGHAI JWELL MACHINERY. Патеката е многу успешна. Работата на производствената линија е исклучително стабилна и мазна, има производи од лудило со униформа боја, светла и чиста површина и слоевита прецизност.

1) Произведено за ниска температура и голема брзина преку посебен процес и опрема со употреба на повеќеслоен ко-истиснување.
2) Дизајн на специјална завртка против материјал за цевки PPR / FR-PP.
3) Напредно и патентиран дизајн на глава од истиснување против цевки PPR / FR-PP.
4) Прецизна контрола на дебелината и слоевитоста на цевките.
5) Напредна автоматска контрола на водоснабдување и одводнување и контрола на температурата на циркулирачката вода Ефектот на ладење е добар. Максималната брзина на линијата е до 20 милиони во мин.
6) Линијата Текструзија е дизајнирана да работи автоматски што гарантира сигурен и безбеден.
7) Распределбата на повеќе екструдери е разумна, а зафатениот простор е мал.
8) Дебелината на производот може да достигне 160 SDR7.4.
 
Карактеристики на цевки и апликација
1,Карактеристики на цевки и апликација
 
1) Цевката PPR / FR-PP е широко употребувана во соларна енергија, систем за циркулација на топлинска енергија, систем за греење и водоснабдување затоа што има поголема отпорност на притисок и температура, долг работен век на животот, висока јачина и отпорност на удар и спречување на цевководи.
2) Поради својата висока јачина, PPR / FR-PPpipe може да заштеди многу инженерски трошоци, а безбедноста е многу загарантирана. Затоа, PPR / FR-PP сега има тенденција да го замени PPR. Тоа е ремек-дело на пластични цевки во новата ера.