+-86 519 87878918-
англискиEN
  • /img/xps-heat-insulation-foaming-boad-extrusion-line-co-2-foaming-technology-30.jpg

Линија за истиснување на пенливата плочка XPS со изолација на топлина (технологија за пенење CO 2)

Испраќам барање
  • детали за
  • Фабричко видео

Апликација и одлика

Со совршена затворена алвеолатна конструкција, плочката за топлинска изолација XPS се смета за најдобар изолационен материјал на пазарот. Гранулите од рециклирана плоча ЕПС, како главен материјал, минуваат низ екструдер, калибратор, извоз и единица за сечење, со пенење на умре. Со помала густина, апсорпција на вода, топлинска спроводливост и пропустливост на пареа отколку

оние на другите видови плочи за топлинска изолација, карактеристики на плочи за изолација на топлина XPS со висока јачина, мала тежина, херметичка отпорност, отпорност на корозија, отпорност на стареење и ниска цена. Затоа, оваа плоча може широко да се користи во системи за изолација на куќи, во ладилници ps кампови , плевни и граѓански конструкции, во копнени конструкции на аеродромски патеки и плоштади, во градски и железнички инженерски конструкции, во систем за топлинска изолација на станови, канцелариски згради и работилници .

Линијата за истиснување на плочи за топлинска изолација XPS има два вида: еден завртен тандем екструдер тип и ко-ротација паралелен екструдер со двојна завртка со екструдер со единечна завртка. Моделите се: 135/150 тип на тандем екструдер со единечна завртка и паралелен двоен завртка 75/150 ко-ротација екструдер со екструдер со единечна завртка. Поради висока ефикасност на мешање, етрудер со двојна завртка за коротација може да обработи материјал од различни компоненти.

Новоформирачка машина дизајнирана од wellвел, прилагодувајќи го CO 2 како средство за формирање, што е за земање на фреон и бутан, карактеристики на заштита на зелената средина и ниска потрошувачка.

Контактирајте не